Başlangıç > Özel Röportaj, Kültür Sanat > Kıraç ile Yeni Single’ı “Ayşem Sen Orlarda Nördün” Üzerine Konuştuk

Kıraç ile Yeni Single’ı “Ayşem Sen Orlarda Nördün” Üzerine Konuştuk

Geçtiğimiz günlerde Freud ile yaptığımız güzel sohbetin ardından bu kez de Türk Müziği’nin güçlü sesi Kıraç ile bir araya geldik. Kendisiyle uzun uzun hem hayattan hem müzikten konuştuk.  Bize yakında çıkacak “Ayşem Sen Orlarda Nördün” adlı single çalışması hakkında bilgi veren anadolu ateşi Kıraç gümbür gümbür geldiğinin sinyallerini verdi. İşte söyleşimizden başlıklar:

Pavarotti Ekolündenim

Kıraç kendisinin müzik tarzı ile ilgili eleştirilere “Zamanında evimizde TRT Pazar Konserleri dinlenirdi. O dönemde ortaya çıkan Pavarotti hayranlığım sanat hayatıma da yansıdı. Normal şarkı söyleyeyim diyorum ama olmuyor. Ekolüm Pavarotti ekolü anlayacağınız. ” diyerek karşılık veriyor.

Sert Ünsüzlerin Adamıyım

“Ben sert ünsüzlerin adamıyım. Kalbim yumuşak da olsa, anadolunun suyunu içtikten sonra ağzımdan yumuşak ünsüz çıkmaz. Ne de olsa Fıstıkçı Şahap’ın torunlarıyız. ” diyerek duruşunu sergileyen Kıraç’a göre hafif müzik diye bir tanım anadoluya malazgirt’ten bu yana girememiş.

Tüm Ninelerim İçin Bestem Vardır

“Yolu büyüklere saygı, küçüklere sevgiden geçen herkesle bir gün bir yerde buluşuruz” diyen Kıraç için ailesinin yeri bambaşka. Bestelerini geçici sevgililer için yapmanın çok tutarsız olduğunu anlatan sanatçı, tam tersine büyüklerine şarkı yaparak onları sevindirmiş. Söylediğine göre tüm nineleri için yaptığı en az bir bestesi varmış Kıraç’ın. Hatta bazılarını kliplerinde bile oynatmak istemiş ama kısmet olmamış. Ne diyelim? En kısa zamanda bekliyoruz.

Sırada Rumeli Rock Albümü Var

Yeni çıkan “Ayşem Sen Orlarda Nördün” single’ını Anadolu Rock’tan Rumeli Rock’a geçiş olarak nitelendiren şarkıcı bunun sebebini Avrupa’ya açılma projesine bağlıyor. Saçlarında yapacağı bir kaç küçük değişikle Avrupa’da da kendine iyi bir yer edinebileceğini düşünen şarkıcıya biz de LakirtiHaber.com ekibi olarak başarılar diliyoruz.

  1. Henüz yorum yapılmamış.
  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın